همه ببینید؛
گروه: اجتماعی
تاریخ: 8:05 :: 1402/07/19
فیلم پدیده مرغ هورمونی و توضیحات مدیرکل دامپزشکی لرستان

مرغداران برای پیشگیری از وقوع بیماری در طیور، اغلب اقدام به واکسیناسیون مرغ کرده که عموم مردم از آن به عنوان هورمون یاد می‌کنند، در حالی که این اظهار نظر غیرفنی و غیرکارشناسی، شایعه‌ای بیش نبوده و هورمونی در سیر پرورشی مرغ خصوصاً مرغ گوشتی استفاده نمی‌شود.

به گزارش شاپورخواست، مرغ هورمونی، اصلاً وجود خارجی ندارد چراکه مرغداران برای تامین ویتامین، مواد معدنی و آنزیم‌های مناسب برای پرورش طیور، باید از جیره غذایی مورد تایید وزارت بهداشت استفاده کنند.

پدیده‌ای که از آن به نام مرغ هورمونی یاد می‌شود، باوری غلط و غیرکارشناسی است و ممکن است به جهت واکسن‌های مختلفی که مرغداران پس از اخذ مجوزهای لازم به منظور پیشگیری از بیماری طیور استفاده می‌کنند، فراگیر شده باشد. چراکه در سیر پرورش مرغ، هیچ هورمونی استفاده نمی‌شود.

اگر مرغ هورمونی نیست، چرا زود رشد می‌کند ؟

حال شاید از خود بپرسید اگر از هورمون استفاده نمی‌شود، پس دلیل رشد سریع طیور چیست؟!. بی ‌شک می‌توان گفت عوامل مختلفی در افزایش سرعت رشد طیور موثر است که در ادامه به توضیح مختصر هر یک از آنها پرداخته ایم.

اصلاح نژاد گونه های گوشتی مرغ باعث شده که جوجه ها در اندک زمان ممکن به یک وزن گیری مطلوبی برسند و چون این رشد سریع دور از تصور همگان است نام هورمونی بودن را برای مرغ انتخاب می‌کنند، در حالیکه استفاده از جیره های حاوی پروتئین مرغوب، اسید آمینه های ضروری، مکمل های ویتامینه و معدنی، پروبیوتیک و آنزیم ها و فراهم کردن شرایط پرورشی مناسب از لحاظ دما، رطوبت، تهویه و فضای نگهداری همگی در رشد مرغ تاثیر زیادی دارد.

ناگفته نماند در هنگام پرورش اینگونه مرغ ها، اغلب، ساعات نوردهی زیاد بوده و مدت زمان اندکی مرغ به خواب می‌رود، لذا بدین صورت مدام احساس نیاز به غذا کرده و مصرف دان آن بالا می‌رود و در نتیجه وزن‌گیری چشم‌گیری صورت می‌گیرد.

هورمون مرغ تجاری‌سازی نشده و صرفه اقتصادی هم ندارد

از سوی دیگر، تاکنون هورمونی به صورت تجاری تولید نشده، زیرا یک گرم از هورمون چند برابر قیمت خود مرغ هزینه دارد و به لحاظ اینکه پرورش مرغ و پرورش مرغ گوشتی یک فعالیت اقتصادی محسوب می‌شود، استفاده از هورمون در آن نه تنها توجیه اقتصادی ندارد، بلکه ضرر هنگفتی را به تولیدکننده وارد خواهد کرد.

جثه و وزن مرغ‌های عرضه شده در بازار، راه تشخیص نیست

پس تشخیص هورمونی بودن از روی جثه بزرگ، وزن بالا و یا رگه‌های سفید رنگ روی گوشت مرغ، نگاهی عوامانه، غیر فنی و غیرکارشناسی است که لازم است تا در خصوص آن اطلاع‌رسانی عمومی وسیعی صورت گیرد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان از شایعه مرغ هورمونی می‌گوید

در همین رابطه، مصطفی زبردست مدیرکل دامپزشکی لرستان در پاسخ به پرسش امین ساکی مدیر پایگاه خبری شاپورخواست در خصوص وجود پدیده مرغ هورمونی و عرضه آن در بازار مصرف، توضیحات کاملی ارائه داده که دیدن و شنیدن آن، به همه خانواده‌ها توصیه می‌شود.

فیلم توضیحات مدیرکل دامپزشکی لرستان در خصوص شایعه وجود مرغ هورمونی در کشور را اینجا ببینید.

انتهای پیام/ گلناز کمالوند

فیلم توضیحات در خصوص پدیده دروغ عرضه مرغ هورمونی در بازار