رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان؛
گروه: اقتصادی
تاریخ: 5:19 :: 1402/05/23
یکپارچه‌سازی و تجمیع اراضی کشاورزی لرستان نیازمند فرهنگ‌سازی است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در گفت‌وگو با شاپورخواست، از تجمیع اراضی کشاورزی لرستان به عنوان یک اقدام موثر در جهت توسعه صنعت کشاورزی استان یاد کرد.

به گزارش شاپورخواست، سیدعماد شاهرخی، گفت: یکپارچه‌سازی و تجمیع اراضی کشاورزی لرستان اقدامی موثر است که باید در خصوص آن فرهنگ‌سازی کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تجمیع اراضی کشاورزی لرستان و کشور را از سیاست‌های کلی نظام و برنامه‌های اولویت‌دار دولت و وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: این طرح با هدف افزایش بهره‌وری‌ و تولید در واحد سطح، افزایش ضریب مکانیزاسیون «مکانیکی کردن»، حفظ منابع تولید، اقتصادی کردن تولید و اجرای الگوی کشت انجام شده که لازم است فعالان این حوزه همراهی بیشتری داشته باشند.

لرستان، پیشرو در اجرای طرح تجمیع اراضی کشاورزی

شاهرخی، تصریح کرد: خوشبختانه استان لرستان در اجرای این طرح جزو استان‌های پایلوت بوده و هر یک از کشاورزان که در این خصوص ورود کرده‌اند با نتایج قابل توجهی از نظر اقتصادی و تولید محصول روبرو بوده‌اند، لذا برخی خرده فرهنگ‌ها باعث شده که حجم قابلی توجهی از کشاورزان لرستانی به این مهم ورود نکنند که انشاالله به زودی در این خصوص اقدامات فرهنگی و اجرایی لازم صورت خواهد گرفت.

مشوق‌های دولت برای تجمیع اراضی کشاورزی لرستان

وی، ادامه داد: در قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی دو مشوق در نظر گرفته شده که یکی از آن مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و مشوق دیگر در حوزه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تبیین کرد: آن بخش از فرآیند تجمیع اراضی که ماهیت حقوقی و ثبتی دارد از ماده (۴) قانون ثبت تبعیت می‌کند و این موارد شامل مشوق‌هایی نظیر معافیت‌های عوارض و مالیات است و توسط سازمان ثبت اسناد و املاک صادر می‌شود.

سیدعماد شاهرخی، افزود: بسته‌های تشویقی وزارت جهاد کشاورزی برای یکپارچگی و تجمیع اراضی شامل اجرای سامانه‌های نوین آبیاری تحت فشار است به طوری که اگر تجمیع اراضی در قالب شرکت‌های سهامی زراعی، کشت و صنعت و یا تعاونی تولید صورت گیرد، ۱۰۰ درصد هزینه‌های آن توسط دولت پرداخت می‌شود، اما در شرایط عادی ۸۵ درصد هزینه‌ها از سوی دولت و مابقی آورده کشاورز خواهد بود.

وی، گفت: در این طرح همچنین مشوق‌ها برای تجمیع و یکپارچگی اراضی کشاورزی در حوزه نهاده‌های تولید مانند کود، سم و بذر نیز به کشاورزان تعلق می‌گیرد و بخشی از کود با یارانه‌های ویژه توزیع می‌شود.

شاهرخی، افزود: همچنین، توزیع بذرهای اصلاح شده میان عزیزانی که در طرح‌ تجمیع اراضی کشاورزی لرستان مشارکت می‌کنند نیز از دیگر مشوق‌ها به شمار می‌رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به ارایه تسهیلات یارانه‌دار خارج از نوبت توسط بانک‌های عامل نیز اشاره کرد و گفت: بانک کشاورزی به عنوان یکی از اعضای کارگروه ملی یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی، موظف شده تا تسهیلات یارانه‌دار خارج از نوبت و با دوره بازپرداخت بلندمدت به کشاورزان با اولویت ویژه ارائه کند که امیدواریم با اقدامات فرهنگی و رسانه‌ای لازم و معرفی بیش از پیش تجربیات صورت گرفته پیشین، شرایط تشویق کشاورزان استان برای مشارکت در طرح تجمیع اراضی کشاورزی لرستان فراهم آید.

گفتنی است، از سال ۱۳۸۵ تا ابتدای ۱۴۰۲، نزدیک به ۱۳ هزار هکتار تجمیع و یکپارچگی اراضی کشاورزی در کشور انجام شده که این رقم با برنامه‌های پیش‌بینی شده هم‌خوانی نداشته و مشارکت بیشتر کشاورزان کشور و لرستان را می‌طلبد.

انتهای پیام/ امین ساکی

یکپارچه‌سازی و تجمیع اراضی کشاورزی لرستان نیازمند فرهنگ‌سازی است