فعال فرهنگی و رسانه‌ای لرستان:
گروه: فرهنگی
تاریخ: 17:11 :: 1401/02/18
آقای استاندار؛ پنجمین جشنواره فرهنگ اقوام، دستاورد موثری برای لرستان نخواهد داشت

امین ساکی فعال فرهنگی و رسانه‌ای لرستان، عدم استفاده از ظرفیت نخبگان استان در پنجمین جشنواره ملی فرهنگ اقوام را، نوعی هدر رفت سرمایه‌ مادی و معنوی سرزمین مفرغ و بلوط و حماسه دانست.

به گزارش شاپورخواست، امین ساکی در خصوص برگزاری پنجمین جشنواره فرهنگ اقوام، گفت: عدم هم‌اندیشی با نخبگان و بهره‌گیری از ظرفیت نخبگانی استان و عدم هدف‌گذاری منتج به نتیجه جهت برپایی این نمایشگاه، موجبات هدر رفت منابع و سرمایه‌های مادی و معنوی لرستان بیدار، به صورت مصداقی و مفهومی را فراهم خواهد آورد.

این پیشکسوت فرهنگ و هنر لرستان، تصریح کرد: ما از مدیریت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان انتظاری جز این نداریم چراکه سید امین قاسمی با مدرک عمران و رزومه مشخص، تخصصی در زمینه مسائل فرهنگی و هنری ندارد، لذا از فرزند لرستان جناب آقای دکتر فرهاد زیویار به عنوان نخستین استاندار بومی انتظار داریم که این مهم را جهت برگزاری پنجمین جشنواره فرهنگ اقوام به دستگاه متولی گوشزد کند.

وی، ادامه داد: بر اساس شنیده‌ها، گویا قرار است که رقمی معادل یک میلیارد تومان از سهم بیت‌المال مردم این دیار در این جشنواره هزینه شود، آیا نباید هدف از برگزاری چنین رویدادی را بررسی کرد ؟!.

ساکی، افزود: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، چند گام آن‌سوتر از عید سعید فطر و تعطیلاتی است که عموم لرستانی‌ها و گردشگران به لرستان سفر کردند (۱۳ تا ۱۶ اردیبهت ۱۴۰۱)، تا آنجا که در پیگیری‌های میدانی اینجانب به عنوان یک خبرنگار، مشخص شد که هتل‌ها و اقامتگاه‌های استان با تکمیل ظرفیت روبرو شده‌اند، حال پرسش اینجا است که چرا چنین رویدادی در یک روز غیرتعطیل و پس از آن عید سعید افتتاح می‌شود ؟!.

او تصریح کرد: با نزدیک شدن به فصل امتحانات دانش‌‌آموزان و دانشجویان، ترافیک کاری اساتید دانشگاه، وجود پدیده گرد و غبار و خودنمایی ویروس کرونا (که البته تا حد زیادی کنترل شده اما هنوز وجود دارد)، برپایی چنین جشنواره‌ای چه توجیهی دارد ؟!.

ساکی، خاطرنشان کرد: اگر هدف، اجرای شو تبلیغاتی مدیرکل اصلاح‌طلب میراث فرهنگی لرستان برای ابقا در دولت مردمی آیت‌الله رئیسی است که موضوع دیگری است، اما اگر مواردی همچون جذب سرمایه‌گذار و گردشگر و معرفی ظرفیت‌های استان لرستان، به غیر است، که با کمال تاسف باید گفت چنین مهماتی محقق نخواهد شد.

وی، گفت: نگرانی من از این است که گویی سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی لرستان بر این باور است برگزاری پنجمین جشنواره فرهنگ اقوام، رویدادی شبیه « اکسپو Expo » است و اداره تحت مدیریت وی، دفتر « BIE » است که در مصاحبه با رسانه‌ها، از حضور هنرمندان صنایع دستی ۳۰ استان کشور که برخی از آنان محروم‌تر از لرستان مظلوم هستند، سخن به میان آورده است.

او، ادامه داد: روال کار این جشنواره بی شک به این صورت است که تعدادی هنرمند موسیقی و هنرهای آئینی در مجموعه قلعه فلک الافلاک یا باغ گلستان بر روی صحنه‌ای به اجرای برنامه‌ می‌پردازند و حاضرین از اجرای آنان به وجد می‌آیند. ابتدا، در خلال برنامه یا انتهای آن نیز مدیرکل میراث فرهنگی لرستان و استاندار و مقامات به ایراد سخن می‌پردازند و بعد هم از غرفه‌های مستقر در نمایشگاه بازدید می‌کنند تا جشنواره افتتاحشده و طی روزهای برگزاری، مردم از این رویداد بازدید کنند. حال سوال اینجاست که سرمایه‌گذار، چگونه ظرفیت سرمایه‌گذاری خرد و کلان در لرستان را فهم می‌کند. چه حوزه‌های سرمایه‌گذاری معرفی شده که سرمایه‌دار را وادار به هزینه‌کرد در لرستان کند ؟!. زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری چه می‌گویند ؟!، فرودگاه خرم‌آباد با تک پروازهایش کجای این معادله است ؟!. از نبود یا کمبود هتل‌های لوکس ۵ و ۶ ستاره در استان و مواردی از این دست هم فاکتور می‌گیرم تا مبادا به کسی بر خورده باشد.

این فعال فرهنگی و رسانه‌ای، خاطرنشان کرد: به هر روی، بنده جناب آقای زیویار استاندار لرستان را فردی علمی، دانشگاهی، اجرایی و دلسوز می‌دانم، لکن تردید ندارم که با ارائه اطلاعات غلط، ایشان مجاب به برگزاری این رخداد در چنین زمانی شده که باید در آن تجدیدنظر کرد و الا جز هدر رفت سرمایه‌های مادی و معنوی، حاصلی در پی نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: بی‌تردید پس از برگزاری پنجمین جشنواره فرهنگ اقوام، خواهیم دید که لرستان همان لرستان پیش از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ خواهد بود و هیچ سرمایه‌گذاری، به واسطه برگزاری این رویداد در لرستان سرمایه‌گذاری نخواهد کرد ؟!. خواهیم دید که عمده شرکت‌کنندگان در این جشنواره، شهروندان خرم‌آبادی و سایر شهرهای استان خواهند بود که برای اوقات فراغت، حضور به هم رسانده تا نوای سازی بشنوند و صدای دهلی از دور، دلشان را خوش کند.

امین ساکی، گفت: به عنوان یکی از دلسوزان شهر و دیارم معتقدم که هر جانداری، اعم از انسان و حیوان و گل و گیاه، از موسیقی بهره خمی‌برد، آنچنان که تحقیقات علمی هم چنین ادعا و اعتقادی را به اثبات رسانده‌اند، پس ما با ۲ صورت مسئله روبرو هستیم، اگر هدف بهره‌مندی از موسیقی و حرکات موزون است که هیچ، اما اگر قرار بر این باشد که با این جشنواره، قراردادهای سرمایه‌گذاری خرد و کلان در لرستان منعقد شود، با کمال تاسف، پاسخ و نتیجه منفی است و شاهد این سخن، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ شهادت خواهد داد.

انتهای پیام/ آذین ساکی

نظرات کاربران (۲)

    < class="comment even thread-even depth-1" id="comment-635">
    دردمندهنردوست

    با سلام خدمت هنرمند روزنامه نگار عزیز جناب آقای ساکی همچنان که مستحضرید و اتفاقاتی که در این چند ساله مدیریت آقای قاسمی بر میراث فرهنگی لرستان گذشت چیزی به جز شکست و عقب‌گرد نبود و این جشنواره که بنابر شنیده‌ها نزدیک به یک میلیارد تومان هزینه از بیت المال و بودجه این استان و این اداره که قرار بوده صرف مشکلات و معضلات حوزه های متنوع میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بشود شد و هیچ نتیجه مثبت و ملموسی از این جشنواره نه به دست آمد نه به دست خواهد آمد و فقط محفلی شد برای رانت‌خواری افراد خاص.

    < class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-659">
    ساکی

    نقد یا تخریب

    چقدر به واژه انسان و انسانیت موافقی؟؟؟