پاسخ به یک دغدغه؛
گروه: فرهنگی
تاریخ: 14:09 :: 1400/10/05
مدیرکل آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، چه ویژگی‌هایی داشته باشد ؟

چندی است که در فضای مجازی، موضوع انتصاب فردی اصلح به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان داغ است. از مطالب منتشره‌ای تحت عنوان درخواست از وزیر ارشاد و استاندار لرستان که بی‌فایده بود تا درخواست از وکلای مردم استان در مجلس شورای اسلامی، همه و همه تا آنجا پیش رفت که خواسته یا ناخواسته، اصل تفکیک قوا نقض شده باشد. حال سوال اینجاست، با استناد به اظهارنظر آیت‌الله رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفر به لرستان که گفت، «نباید از بانیان وضع موجود در بدنه مدیرتی استان استفاده شود»، تکلیف چیست؟!. آیا گزینه‌های مطرح فعلی، که هر یک در دولت قبل مسوولیتی در این اداره کل داشتند، در زمره بانیان وضع موجود هستند ؟!. و مهتر اینکه به واقع، مدیرکل آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟.

به گزارش شاپورخواست، از روزهای گذشته، بازار گمانه‌زنی‌ها در خصوص انتصاب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در فضای مجازی داغ شده است.

فرهنگ و هنر و رسانه به عنوان سه ضلع هرم فرهنگ عمومی جامعه، زیرساخت اساسی جوامع، از جمله لرستان بیدار را تشکیل داده اما، چه در نخستین نشست خبری استاندار لرستان و چه در جلسه نخبگان و اقشار مختلف مردم با رئیس جمهور، هیچ ردی از دغدغه فرهنگی دیده نشد، تا آنجا که جمله خواسته‌ها، حول محور مسائل و مشکلات اقتصادی و مصائب معیشتی خلاصه گردید.

این یعنی موضوع فرهنگ، هنر و رسانه، اولویت مطالبه‌گران لرستان نبوده و احداث سد و موارد فوق الاشاره (که صد البته موارد مهمی است)، دغدغه‌مندی ایشان بوده و هست. غافل از اینکه بی توجهی به مقوله فرهنگ، نارسایی در سایر حوزه‌ها را به دنبال خواهد داشت، چراکه توسعه فرهنگ در کنار توسعه سیاسی، توسعه اجتماعی و  اقتصادی یکی از وظایف حکومت‌ها به شمار رفته و می رود و نباید از آن غافل شد.

باری، حال که انتصاب فردی اصلح به عنوان مدیرکل آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، مورد مطالبه قرار گرفته، لازم است تا از مسیر درست، به گزینه اصلح رسید.

نامه‌های سرگشاده؛ شب‌نامه‌هایی بی‌حاصل !

نوشتن نامه‌های به اصطلاح سرگشاده‌ و صد البته بی نام و نشان خطاب به وزیر و استاندار لرستان، نه تنها ما را به سر منزل مقصود نمی‌رساند، بلکه از رسیدن به هدف نیز بازداشت خواهیم شد.

نقض اصل تفکیک قوا، مغابر با توصیه‌های رهبری است

از سوی دیگر، نامه سرگشاده خطاب به نمایندگان مردم لرستان در مجلس شورای اسلامی مبنی بر اقدام عاجل آنان برای انتصاب احدی از بدنه مدیریتی این اداره کل نیز دردی دوا نخواهد کرد چراکه از یک سو، مغایر با توصیه‌های اخیر مقام معظم رهبری است و اصل تفکیک قوا را زیر سوال خواهد برد، و از سوی دیگر، تمرکز تیم مدیریتی دولت در استان را دچار اختلال خواهد کرد. لذا لازم است تا در فضایی به دور از التهاب، ضمن پیشگیری از فرصت سوزی‌ها و پرهیز از جوسازی علیه گزینه‌های مطرح، اجازه داد تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعامل با استانداری لرستان، گزینه نهایی را انتخاب و معرفی نماید.

مدیریت فرهنگی چیست، مدیر فرهنگی کیست ؟

حال سوال اینجاست، گزینه اصلح چه کسی است ؟. اصلاً مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد تا زمینه تعالی حوزه‌های عمومی و تخصصی تحت مدیریت خود را فراهم آورد ؟.

عالمان حوزه مدیریت در پاسخ به چنین پرسشی بر این عقیده‌اند که مدیریت، ترکیبی از علم، هنر و فن است. و مدیر علاوه بر دانش، بایسته است تا از تجربه، توان، استعداد و خلاقیت فردی و حرفه‌ای بهره برده و شناخت عمیقی از ساختار و زیرساخت‌های مجموعه تحت مدیریت خود داشته باشد.

مدیرکل متخصص یا ماشین امضا ؟!

حال با این بازتعریف، باید دید مدیرکل آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، توان ارائه طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، تهیه سبد فرهنگی (کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت) نقد حرفه‌ای آثار و محصولات فرهنگی، ارزیابی مدیریتی از نحوه عملکرد هنرمندان و فعالان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه به منظور حمایت مادی و معنوی از آنان، قدرت چانه‌زنی با حوزه‌های مختلف مدیریتی وزارت متبوع، و توان لازم جهت چانه‌زنی با مقامات ارشد استان جهت تامین اعتبار اجرای طرح‌ها و برنامه‌های عرضه شده را دارد، یا با تقدیم یک رزومه و کارنامه اداری، تنها به دنبال آن است تا نام مدیرکل را یدک کشیده و چشم به نگاه و نظر کارشناسان داشته و به ماشین امضای اداره کل تبدیل گردد.

شاخص‌های مدیرکل آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، چه باشد ؟

مدیرکل آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان فارغ از معنای عام مدیریت فرهنگی، باید فرزند فرهنگ و هنر و رسانه باشد. به زبان دیگر، از جنس هنر و هنرمند باشد تا دغدغه‌ها را لمس کرده و با شناخت از روح لطیف هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه، چگونگی پاسخ به مطالبات کلی و جزئی، و راه حل مشکلات آنان را بیابد و بداند، بر شیوه استفاده از ابزارهای روز دنیا محیط باشد، از سرمایه انسانی موجود در جای خود بهره ببرد، تئاتر را بشناسد، سینما، به ویژه سینمای جوان، مستند و تجربی را فهم کند، موسیقی را درک کرده، فرهنگ دینی، ملی و بومی را ترویج کند و ضربه‌پذیری فرهنگ عمومی را به حداقل ممکن برساند، از ترجمان آثار هنری حوزه تجسمی عاجز نباشد، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد را ظرفیتی بی بدیل فرض کند، شعر بومی را ظرفی برای گستردگی شعور مردان و زنان لرستان بیدار بداند، انجمن‌های قرآنی، فرهنگی و هنری را بازوانی قدرتمند برای توسعه فرهنگی سرزمین مفرغ و بلوط و حماسه دانسته و آنان را مباشر و مشاوری متعهد و متخصص بداند و در نهایت، رخنه‌های فرهنگی را شناخته، تا در برشی استانی، بر جریان‌سازی، تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان این مرز و بوم، فائق آید.

علی ایحال، نگارنده بر این عقیده است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید فارغ از نام‌ها، احزاب و گروه‌ها، ضمن سرلوحه قرار دادن سخن رئیس جمهور محترم مبنی بر عدم استفاده از دخیلان وضع موجود، از میان گزینه‌های مطرح، گزینه‌ای ولایی، ارزشی و انقلابی که همسو با دولت مردمی آیت‌الله رئیسی بوده و دارای سبقه و سابقه مدیریت فرهنگی و هنری در کشور است، فرزند هنر بوده و با هنرمندان لرستان زیسته را بر کرسی مدیریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان بنشاند، چراکه به فرموده امام و تاکیدات موکد مقام معظم رهبری، فرهنگ؛ اساس کشور است.

انتهای پیام/ امین ساکی

مدیرکل آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، چه ویژگی‌هایی داشته باشد ؟

نظرات کاربران (۱)

    < class="comment even thread-even depth-1" id="comment-617">
    ت

    درد نباشد ، بی فرهنگ نباشد ، فتنه گر نباشد، حامی فتنه گران نباشد، در حیاط اداره کل ارشاد دیوار نمادین برای برای مقابله با تفکر رییسی نسازد و مال بیت المال را صرف فتنه سبز نکند.