پرسش شاپورخواست؛
گروه: فرهنگی
تاریخ: 20:20 :: 1400/01/27
میراث فرهنگی لرستان اگر مدیرکل نداشت، چگونه اداره می‌شد ؟!

بیایید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان را بدون «مدیرکل» فرض کنیم. به نظر شما مخاطبان، در شرایطی که سیل و زلزله و کرونا بهانه‌های خوبی برای کاستی‌ها است، آیا بدنه کارشناسی این اداره، بدون وجود و حضور «مدیرکل» توان عمل به وظایف و رسالت سازمانی را دارد یا نه ؟.

پایگاه خبری شاپورخواست – میراث فرهنگی لرستان اگر مدیرکل نداشت، چگونه اداره می‌شد ؟!

اینکه اگر میراث فرهنگی لرستان مدیرکل نداشت یا مدیرکلی همچون سید امین قاسمی نداشت چگونه اداره می‌شد، پرسشی قابل تامل است.

آری، سید امین قاسمی مدیرکلی که آمدنش با اما و اگر همراه بود، و سرانجام با نظر برخی نمایندگان و موافقت صددرصدی سید موسی خادمی استاندار لرستان سکان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان را در دست گرفت تا شاهد تخریب آثاری همچون خانه تاریخی شعبان‌زاده خرم‌آباد در بی‌خبری او باشیم.

بیایید به عقب برگردیم، آذر ماه ۹۶، آنجا که استاندار لرستان انتصاب سید امین قاسمی را قطعی ندانست اما، کمی بعد و در ۲۷ آذر ماه همان سال، آقای مدیرکل به ساختمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفت و جانشین غلامرضا سلیمانی شد.

اما سرپرستی سید امین قاسمی هم با حاشیه همراه بود، انگار که از روز اول، او وصله‌ای بود که بر پیکره این استان نمی‌چسبید و برخی سعی کردند او را به جبر شرایط حزبی و قبیله‌ای بر لرستان تحمیل کنند … پس آن شد که می‌خواستند. آن هم در فضایی غبارآلود و بدون برگزاری مراسم معارفه !.

بلی، آقایان سیاسی، سید امین قاسمی را بدون برگزاری مراسم معارفه، به عنوان سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وقت لرستان که آن زمان تحت نظر «سازمان» میراث فرهنگی بود گماشتند، تا قاسمی با وعده حفاظت تمام عیار از مواریث فرهنگی، آزادسازی قلعه فلک الافلاک، بازسازی پل های تاریخی و توسعه صنایع دستی، میراث‌دار بزرگانی همچون زنده‌یاد حمید ایزدپناه، سیروس ابراهیمی و عبدالرضا مهاجری‌نژاد شده باشد.

در نهایت اما، سید امین قاسمی بی سر و صدا مدیرکل میراث فرهنگی لرستان شد تا آتش‌سوزی چندباره دامنه قلعه فلک الافلاک، تخریب کنگره‌های قلعه، تخریب بخشی از خانه تاریخی آخوندابو، تخریب بخشی از پل کشکان، تغییر بافت تاریخی خانه میرزا سیدرضا و تخریب صددرصدی خانه تاریخی شعبان‌زاده را شاهد باشیم.

سید امین قاسمی در بدو ورود به لرستان، در پاسخ به مطالبه مدیرمسوول پایگاه خبری شاپورخواست مبنی بر نصب تابلوهای راهنما چند زبانه شهری و جاده‌ای ویژه گردشگران داخلی و خارجی، قول مساعد طراحی و نصب در محل‌های مورد نیاز داد اما، در عمل ثابت کرد که توان اجرای چنین کار کوچکی را نداشته و ندارد.

او که از نزدیکی با سید موسی خادمی استاندار لرستان، سید محمد موحدپور مدیرکل پیشین حوزه استاندار لرستان و سید مجتبی امیرحسینی بهره برده و می‌برد، همواره برخی مصوبات استانداری لرستان و مدیران استانی را لغو و در آخرین اقدام، با استفاده از شرایط دوستی و قومی و قبیله‌ای، مصوبه شورای اطلاع رسانی لرستان را نقض کرد، که باید در پیشگاه قانون پاسخگو باشد.

نمونه هنجارشکنی سید امین قاسمی «مدیرکل» میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان را می‌توان در شکایت از برخی اصحاب رسانه جستجو کرد. شکایت‌هایی که نشان از عدم پاسخگویی وی و هم‌فکران، هم‌دستان و حامیان او داشت تا آنجا که با طرح شکایات بی‌پایه و اساس، همواره سعی کرد رسانه‌های مطالبه‌گر را از پیگیری مطالبات مردم باز دارد که البته هرگز راه به جایی نبرد و در پیشگاه مردم، دستگاه قضا و وجدان عمومی، از هرگونه فرار به جلو بازداشته شد.

میراث فرهنگی لرستان

سفر مدیرکل میراث فرهنگی لرستان به اسپانیا چه حاصلی داشت ؟

سید امین قاسمی باید پاسخ دهد که چرا و به چه دلیل با پول بیت المال به کشور اسپانیا سفر کرد؟!. باید پاسخ دهد دست‌آورد آن سفر سیاحتی، اداری برای مردم مظلوم لرستان چه بود؟! چه دگرگونی در ساختار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان به وجود آورد ؟!.

سوال اینجاست، مدیرکلی که در تمام مصاحبه‌های رسانه‌ای، با تمجید از این و آن و تقدیر از پیگیری استاندار و نمایندگان، همواره کمبود و نبود بودجه و اعتبارات و اتفاقاتی همچون سیل و زلزله و حالا هم کرونا را بهانه‌ای برای فرا به جلو ساخته، بود و نبودش چه تاثیری در روند عمل به وظایف سازمانی دارد ؟!. براستی اگر میراث فرهنگی لرستان مدیرکل نداشت، چگونه اداره می‌شد؟! قوی‌تر از امروز، ضعیف‌تر، یا بر همین منوال شب و روز می‌گذراند.

از او می‌پرسیم، آیا بهتر نیست مبلغ حقوق دریافتی، هزینه ایاب و ذهاب، حق ماموریت‌های داخلی و خارجی و غیره و ذلک متعلقه به شما «سیدامین قاسمی»، صرف امورات جاریه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان شود ؟.

اگرچه از دفتر امور بازرسی استانداری لرستان انتظاری نیست اما، نقش دستگاه‌های نظارتی دیگر در این میان چیست؟!. چرا سازمان بازرسی کل کشور، اداره کل بازرسی لرستان، دیوان محاسبات، اداره کل اطلاعات لرستان، اطلاعات سپاه حضرت ابالفضل (ع) و سایر ارگان‌های مربوطه، عملکرد سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی لرستان را بررسی نمی‌کنند تا نقاط ضعف و قوت عملکرد وی مشخص، از نقاط مثبت تقدیر و در موارد منفی، وی را بازخواست و ایضاً مجازات کنند ؟!.

به هر روی، ناظران معتقدند که وجود و حضور یا عدم وجود سید امین قاسمی در راس هرم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، تاثیری در روند اجرای اندک برنامه‌ها و سیاست آن اداره نداشته و ندارد. لذا اگر برخی این نظریه را رد می‌کنند، تحریریه پایگاه خبری شاپورخواست منتظر دریافت نقطه نظرات راهگشای دسته دوم نیز، هست.

انتهای پیام/ امین ساکی

میراث فرهنگی لرستان اگر مدیرکل نداشت، چگونه اداره می‌شد ؟!
خانه تاریخی شعبان‌زاده خرم‌آباد، صددرصد تخریب شد + فیلم
سیدمجتبی امیرحسینی معاون میراث فرهنگی لرستان کجاست؟!

نظرات کاربران (۲)

    < class="comment even thread-even depth-1" id="comment-485">
    میراثی دردمند

    متاسفانه آخرین پازل از فروپاشی اداره میراث فرهنگی لرستان رقم خورد و بعد از حذف آقایان چراغی از معاونت گردشگری و دکتر حسن پور قرعه این به یک نیروی متخصص و کاربلد دیگراز بدنه صنایع دستی لرستان رقم خورد و مهندس باباحسینی آخرین شاهکار باند تاجگردون در لرستان بخاطر پافشاری بر موازین اداری و استانی و بخاطر با تحمیل نیروی غیر مرتبط و صالح از معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی لرستان برکنارشد.این در صورتی است که بنا بر اطلاعات موثق آقای مدیر کل تانیمه تیرماه از استان میروند و این ویرانکده را در استان با تمامی ظرفیت ها و پتانسیل های فراوانش برجای میگذارد.افسوس

    < class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-488">
    میراث از دست رفته

    متاسفانه آخرین پازل از فروپاشی اداره میراث فرهنگی لرستان رقم خورد و بعد از حذف آقایان چراغی از معاونت گردشگری و دکتر حسن پور قرعه این به یک نیروی متخصص و کاربلد دیگراز بدنه صنایع دستی لرستان رقم خورد و مهندس باباحسینی آخرین شاهکار باند تاجگردون در لرستان بخاطر پافشاری بر موازین اداری و استانی و بخاطرمخالفت با تحمیل نیروی غیر مرتبط و صالح از معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی لرستان برکنارشد.این در صورتی است که بنا بر اطلاعات موثق آقای مدیر کل تانیمه تیرماه از استان میروند و این ویرانکده را در استان با تمامی ظرفیت ها و پتانسیل های فراوانش برجای میگذارد.شنیده هاحاکی است که جانشین ایشان مدیرمیراث بروجردبامدرک گردشگری است این چگونه میتوان با حفظ سمت هم مدیر بروجرد بود و هم معاون صنایع دستی استان.توخودحدیث مفصل بخوان ازاین مجمل.افسوس برمیراث از دست رفته استان