وزیر علوم در سفر به لرستان؛
گروه: فرهنگی
تاریخ: 18:13 :: 1397/11/21
فعالیت ۳۰۰ مرکز دانشگاه پیام نور لغو شده است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سفر به لرستان، گفت: فعالیت بیش از 300 مرکز دانشگاه پیام نور در کشور به دلیل عدم استقبال داوطلبین و تغییر ماموریت ها متوقف شده است.

به گزارش پایگاه خبری شاپورخواست، منصور غلامی وزیر علوم در حاشیه سفر به لرستان، گفت: فعالیت بیش از ۳۰۰ مرکز دانشگاه پیام نور در کشور به دلیل عدم استقبال داوطلبین و تغییر ماموریت ها متوقف شده و برخی از این مراکز نیز در حال ادغام هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که در جمع دانشگاهیان استان لرستان و در دانشگاه آیت الله بروجردی، سخن می‌گفت، افزود: در راستای ارتقای کیفیت و شاخص های دانشگاهی، توسعه دانشگاه و ایجاد مراکز جدید متوقف شده است.

تمامی مراکز دولتی دانشگاه جامع علمی کاربردی به بخش خصوصی واگذار شده است

غلامی، اظهار داشت: تمامی مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی وابسته به دولت نیز تعطیل شده، چراکه معتقدیم باید بخش خصوصی به این مهم ورود کند.

مراکز علمی کاربردی دولتی، به رسالت واقعی خود عمل نکردند

وی ادامه داد: متاسفانه مراکز علمی کاربردی وابسته به دانشگاههای دولتی به محلی برای تحصیل کارمندان دولت تبدیل شده در حالی که باید برای افزایش مهارت شاغلان فعالیت کنند نه ابزاری برای کسب مدرک یا ارتقا وضعیت شغلی کارمندان دستگاه های اجرایی.

فعالیت ۱۲۰ واحد دانشگاهی غیرانتفاعی متوقف شده است

دکتر غلامی گفت: به فعالیت ۵۰ واحد دانشگاه غیرانتفاعی نیز به دلیل عدم فراهم کردن حداقل شرایط آموزشی خاتمه داده شده و فعالیت ۷۰ واحد غیرانتفاعی نیز تا زمان رسیدن به شاخص ها متوقف شده است.

نگاه وزارت علوم بر افزایش کیفی فضای علمی کشور است

وی تاکید کرد: امروزه به دانشگاهی نیاز داریم که حداقل کیفیت را داشته باشد و این اقدامات نیز در راستای کیفی شدن فضای علمی کشور صورت گرفته است.

ایران، رتبه نخست دستاوردهای علمی را در میان کشورهای اسلامی منطقه دارد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ایران بین کشورهای اسلامی منطقه رتبه نخست دستاوردهای علمی را دارد که این زمانی ارزش بیشتری پیدا می کند که موفقیت های کنونی با محدودیت های بسیاری توسط جوانان کشور حاصل شده است.

رتبه ۱۶ تولیدات علمی در دنیا به ایران تعلق دارد

غلامی بیان کرد: کشور ما در دنیا رتبه ۱۶ تولیدات علمی را دارد و در برخی تولیدات نیز دارای جایگاه چهارم، هفتم و نهم است.

وی با تاکید بر اینکه رتبه های علمی ایران توسط سازمان های جهانی اعلام شده گفت: عملکرد علمی کشور رو به پیشرفت است.

غلامی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تقویت نیروی انسانی مورد توجه قرار گرفت و توسعه دانشگاه با ایجاد رشته، دانشکده، مراکز جدید و ارتقا دوره ها و مقاطع پیش رفت.

وی گفت: اکنون هیچ کارشناس خارجی در کشور، کارهای عادی را مدیریت نکرده و حتی در مقام مشاور نیز از دانش آنان استفاده نمی کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تقدیر از موفقیت های حاصل شده تصریح کرد: با توجه به تحولات دانشگاههای دنیا کمی با تاخیر وارد بخش پژوهش دانشگاه ها شده ایم، لذا در دهه ۷۰ کارهای ما به سمت پژوهش شکل گرفت و آثاری که امروز به آن افتخار می کنیم و ما را صاحب رتبه های برتر کرده حاصل این پژوهش ها است.

۱۹۰ مرکز رشد دانشگاهی در ایران فعالیت می کند

وی با تاکید بر تقویت نیروی انسانی در سطوح بالاتر گفت: اواخر دهه ۸۰ بود که تولید فناوری در کشور ایران رخ داد، لذا هم اکنون بیش از ۱۹۰ مرکز رشد دانشگاهی داریم که از شرکتهای کوچک و صاحبان ایده های جدید حمایت می کنند.

۱۸۵۶ واحد و مرکز دانشگاهی در کشور وجود دارد

وی بیان کرد: یک هزار و ۸۵۶ واحد و مرکز آموزش عالی شامل ،آزاد، واحدهای پیام نور، فنی حرفه ای، علمی ، غیرانتفاعی و دولتی وجود دارد که از این تعداد سهم دولتی ها کمتر از ۱۶۰ واحد است.

غلامی توضیح داد: این گسترش موجب پراکندگی امکانات شده و موجب کم شدن تعداد داوطلبان در برخی رشته ها را فراهم آورده است.

صندلی خالی در دانشگاه به معنی هدر رفت سرمایه ملی است

وی تصریح کرد: صندلی خالی به معنای هدر رفت سرمایه است که در اختیار تربیت نیروی انسانی قرار نگرفته، که این اتفاق بیشتر در واحدهای دانشگاه آزاد و پیام نور رخ داده است.

انتهای پیام/

گلناز کمالوند