معاون شهردار خرم آباد در گفت‌وگو با شاپورخواست:
گروه: اجتماعی
تاریخ: 10:21 :: 1398/08/16
راهی جز تخریب پل بهداری خرم آباد وجود ندارد

معاون حمل و نقل و امور زیربنایی شهرداری خرم آباد در گفت‌وگو با شاپورخواست، در خصوص چرایی تخریب بخشی از پل بهداری این شهر، توضیحاتی ارائه داد.

علیرضا صادقی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار شاپورخواست، گفت: راهی جز تخریب پل بهداری خرم آباد وجود ندارد.

بر اساس این گزارش، ساعاتی پس از تخریب بخشی از پل تاریخی بهداری خرم آباد توسط عوامل شهرداری و واکنش مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان، معاون حمل و نقل و امور زیربنایی شهرداری خرم آباد، تاکید کرد: در سیل فروردین ماه ۹۸ پل بهداری موجب مسدود کردن مسیر عبور سیلاب شد که همین امر مشکلات فراوانی برای مردم به وجود آورد و خسارات فراوانی بر جای گذاشت، لذا به منظور جلوگیری از هرگونه اتفاق مشابه، تخریب این پل لازم و ضروری است.

معاون شهردار خرم آباد در پاسخ به این پرسش که چرا شهرداری یک اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است را تخریب کرده، تصریح کرد: اگر این پل مربوط به دوره پهلوی اول است و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، چرا میراث فرهنگی لرستان اقدام به نصب تابلو در محل نکرده، چرا مکاتبه ای در این خصوص با شهرداری نداشته و چرا پس از وقوع سیل و بسته شدن مسیر، در خصوص مرمت و بازسازی آن وارد عمل نشده است ؟!.

صادقی، ادامه داد: دبی رودخانه کرگانه در آخرین اعلام نظر کارشناسان امور آب، ۲۳۰ متر مکعب در ثانیه به ثبت رسیده، این در حالی است که شرایط فعلی پل بهداری خرم آباد اجازه عبور ۷۰ متر مکعب آب در ثانیه را می دهد و این یعنی تکرار خسارات پیشین، لذا راهی جز تخریب و احداث پل جدید وجود ندارد.

علیرضا صادقی، افزود: پل بهداری خرم آباد در شرایط فعلی امسال تخریب نشود، سال آینده و در پی بارش ها و وقوع سیلاب های احتمالی ویران خواهد شد و خسارات جبران ناپذیری به بار خواهد آورد، در آن شرایط واقعاً چه کسی پاسخگوی مردم باید باشد، شهرداری خرم آباد یا میراث فرهنگی لرستان ؟!.

وی، ادامه داد: پس از فاجعه سیل لرستان، دیدیم که پل بهداری خرم آباد به مدت ۳ ماه مسدود بود، لذا در پی گلایه مندی مردم اقدام به بازگشایی آن کردیم و الا پایه های آن سست است و هر لحظه باید منتظر وقوع اتفاق ناگواری باشیم که جبران آن از عهده همه ما خارج است.

معاون شهرداری خرم آباد در پاسخ به این سوال که نظر میراث فرهنگی لرستان لزوم عدم تخریب پل بهداری است و نظر شهرداری تخریب آن، حال تکلیف چیست و چه مقامی می تواند در این خصوص تعیین تکلیف کند، گفت: اگر پل بهداری خرم آباد تخریب نشود، در صورت وقوع سیل باید شاهد فاجعه ای جبران ناپذیر باشیم چراکه که حجم آب هم باعث تخریب منازل و واحدهای تجاری مردم خواهد شد و هم پل بهداری را به طور کامل ویران خواهد کرد، لذا لازم است تا جناب آقای دکتر خادمی استاندار لرستان به عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی و نماینده عالی دولت در این خصوص ورود کرده و دستور نهایی را طبق نظر کمیته فنی صادر کند.

تخریب پل بهداری

گفتنی است شب گذشته، عوامل شهرداری خرم آباد، ۲ قوس از ۳ قوس پل بهداری خرم آباد را جهت احداث پل مجدد تخریب کرد که با واکنش اداره کل میراث فرهنگی لرستان مواجه شد. این در حالی است که کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند که این پل تاریخی مربوط به دوره پهلوی اول بوده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، از سوی دیگر مدیران و کارشناسان شهرداری خرم آباد بر این عقیده‌اند که پل بهداری در شرایط کنونی می تواند در صورت وقوع سیل عامل وجود بحران شود، لذا باید آن را تخریب کرد و با افزایش طول و ارتفاع آن، از هرگونه خسارت احتمالی جلوگیری کرد.

استاندار لرستان و کارشناسان به موضوع تخریب پل بهداری ورود کنند

تحریریه شاپورخواست از سید موسی خادمی استاندار لرستان، معاون عمرانی استاندار، ستاد مدیریت بحران استانداری و کارشناسان حوزه آب تقاضا دارد ضمن ورود به این اختلاف نظر، تصمیمات لازم را اتخاذ و ابلاغ کنند.