هم‌زمان با هشتمین سالگرد درگذشت قافله‌سالار موسیقی لرستان؛
گروه: فرهنگی
تاریخ: 17:10 :: 1397/05/06
مزار استاد رضا سقایی گلباران شد

هم‌زمان با فرارسیدن هشتمین سالروز درگذشت قافله‌سالار موسیقی لرستان، در مراسمی به همت انجمن موسیقی و با حضور جمعی از هنرمندان و مسوولین استان، مزار استاد رضا سقایی گلباران شد.

به گزارش پایگاه خبری شاپورخواست، هم‌زمان با هشتمین سالگرد درگذشت استاد رضا سقایی، مزار این خواننده شهیر و پیشکسوت موسیقی لرستان، گلباران شد.

در این مراسم که از ساعت ۱۹ روز جمعه ۵ مرداد ماه ۹۷ در قطعه هنرمندان و نام‌آوران آرامستان صالحین خرم‌آباد برگزار شد، عموم مردم هنردوست و جمعی از هنرمندان و مسوولین استان با حضور بر مزار استاد رضا سقایی، ضمن برپایی آئین گلباران، در سخنانی، یاد و خاطره قافله‌سالار موسیقی لرستان را گرامی داشتند.

امین ساکی رضا سقایی

در ابتدا، امین ساکی مدیرعامل خانه مطبوعات و خبرگزاری‌های لرستان به عنوان مجری برنامه، ضمن خیرمقدم به حاضرین و شرکت‌کنندگان، با گرامیداشت یاد و خاطره استاد رضا سقایی، یکی از اشعار خود در وصف قافله‌سالار موسیقی لرستان را قرائت کرد.

در ادامه، امین عباسیان رئیس انجمن موسیقی لرستان با حضور در جایگاه، ضمن خیرمقدم به حاضرین، با انتقاد از عدم حضور برخی هنرمندان در این آئین، گفت: متاسفانه امروز، همکاران سابق استاد سقایی و اکثریت هنرمندان استان، علیرغم اطلاع‌رسانی چند روزه در مراسم حضور پیدا نکردند که جای تعجب و تاسف دارد.

وی، افزود: اینگونه مراسمات به هیچ شخص حقیقی و حقوقی جز هنرمند مرحوم تعلق نداشته و ندارد.

امین عباسیان

رئیس انجمن موسیقی لرستان در ادامه، با گرامیداشت یاد و خاطره استاد رضا سقایی، تاکید کرد: انشاالله به‌زودی،آئین بزرگداشت مقام استاد علیرضا حسین‌خانی توسط انجمن موسیقی لرستان در مجموعه کاج خرم‌آباد برگزار خواهد شد که این اقدام پس از گذشت بیش از ۴ دهه پس از درگذشت آن نوازنده چیره‌دست کمانچه، صورت خواهد گرفت.

محمد رضایی

محمد رضایی معاون اسبق سیاسی و امنیتی استانداری لرستان،دیگر سخنران این مراسم بود. وی از رضا سقایی به عنوان هنرمندی تکرارناشدنی یاد کرد و گفت: مرحوم سقایی با آثار ماندگار خود، برای همیشه جاودانه شد.

رضایی با یادآوری دوران طلایی دفاع مقدس، افزود: اگر چه تفنگ یکی از ابزارهای ما در دوران دفاع مقدس و یکی از امکانات پیشینیان ما در لرستان بوده اما، امروز باید از جنگ و تفنگ دوری کرد.

این جانباز ۷۰ درصد دوران جنگ تحمیلی، تصریح کرد: هنر زبانی تاثیرگذار داشته و دارد. این است که در طول تاریخ، قدرت نفوذ هنر و هنرمند در جوامع بشری محسوس بوده است.

حمیدرضا حنان

در ادامه، حمیدرضا حنان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نیز در سخنانی، با گرامیداشت مقام استاد رضا سقایی، گفت: ایشان ازصدایی آرمانی و اسطوره‌ای برخوردار بود و هنر وی، همواره مورد توجه مردم قرار داشت.

وی، ادامه داد: پرسش من از جمع حاضر و نخبگان و هنرمندان و پژوهشگران استان این است، هنر موسیقی را در کدام قالب علمی می‌توان جستجو کرد؟. آیا جزو علوم تجربی است ؟!. جزو علوم عقلی یا عرفانی است یا شبه وحیانی ؟!.

مراسم رضا سقایی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، تاکید کرد: در این باره اختلاف نظرهایی وجود دارد، شاهد هستیم که در خصوص موسیقی اظهار نظرهایی می‌شود، لذا این اظهارات بستگی دارد به اینکه ما موسیقی را در کدام علم و علوم قرار می‌دهیم و تفسیر می‌کنیم.

در ادامه، دکتر فتح‌الله شفیع‌زاده یکی از پزشکان و ادیبان صاحب کتاب در لرستان، به عنوان دیگر سخنران آئین گلباران مزار استاد سقایی، گفت: پس از ۸ سال، بر مزار عندلیب آواز لرستان گردهم جمع آمده‌ایم. این بدان معنا است که رضا زنده است.

وی، افزود: به قول حفیظ اصفهانی «کی با فنای تن ز تو کس دور می‌شود/ شمع از گداختن همگی نور می‌شود». به هر حال، رضا گوهری بی‌پیرایه و بی‌حاشیه بود که طنین صدایش تا همیشه ایام در سرتاسر لرستان و خرم‌آباد مانا خواهد ماند.

فتح الله شفیع زاده

شفیع‌زاده با اشاره به تالیف جدیدترین اثر خود با عنوان «آسمون بی آساره»، تصریح کرد: این کتاب در ۳۳۰ صفحه، نگاهی به زندگی شخصی و حرفه‌ای رضا سقایی دارد و در آن، از مقالات و دست‌نوشته‌های هنرمندان در خصوص ابعاد شخصیتی و هنری آن عندلیب آواز لرستان استفاده و در بخشی از آن نیز به آثارشناسی رضا سقایی پرداخته شده است.

این شاعر و ادیب لرستانی، افزود: آسمون بی آساره یک یادمان مکتوب برای رضا سقایی است و تا یک ماه دیگر روانه بازار خواهد شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

سیامک موسوی اسدزاده

سیامک موسوی اسدزاده سخنران پایانی این مراسم نیز در ادامه، با ذکر خاطراتی از رضا سقایی، گفت: چندی پیش، اثر دایه دایه رضا سقایی به عنوان یکی از ۱۰۰ اثر فاخر موسیقی ایران به ثبت رسید. این مهم حاصل زحمت ۲ هنرمند ارجمند بود. یکی استاد فقید سید مجتبی میرزاده و دیگری استاد فقید رضا سقایی.

وی، ادامه داد: مجتبی میرزاده با تنظیم استادانه خود، و رضا سقایی با صدای اسطوره‌ای خود دست به خلق اثری زدند که دهه‌ها بعد به عنوان یکی از مفاخر موسیقی ایران شناخته شد. لذا برای هر دو این عزیزان آرزوی آمرزش و شادی روح دارم.

گفتنی است، پایان بخش این آئین که تا ساعت ۲۱ ادامه داشت، مرثیه‌خوانی استاد فضل‌الله صفاری از پیشکسوتان موسیقی لرستان و گلباران مزار استاد فقید رضا سقایی توسط حاضرین بود.

 

انتهای پیام/

عکس و خبر: گلناز کمالوند